Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij zuurkool met rookworst en spek
Zuurkoolstamppot is eigenlijk de oer-Hollandse variant van choucroute, de beroemde zuurkoolschotel uit de Elzas. Hier maken we ’m van gekookte zuurkool en gekookte aardappelen, met een beetje melk en boter vermengd tot een romige stamppot. De stamp wordt eventueel op smaak gebracht met laurier en/of jeneverbessen en vaak geserveerd met uitgebakken spek en/of rookworst. Avonturiers willen nog wel eens banaan of ananas toevoegen.
Welke wijn bij zuurkool met rookworst en spek?
Bij deze combinatie van fris-zure, zacht-romige en zoutige smaken kun je het beste voor een eveneens frisse, aromatische witte wijn gaan, zonder hout, maar wel met een wat rondere body. Denk bijvoorbeeld aan een Duitse Weissburgunder of een Riesling uit Rheinhessen of de Pfalz. Droge witte Elzas kan ook goed, net als geurig Italiaans. Ga je voor de tropische bereiding met ananas of banaan? Dan kan een witte wijn met een licht zoetje lekker zijn.
Aanbevolen wijnen bij zuurkool met rookworst en spek

- Gerlaagde bio-Pinot Blanc
- Een prachtige dinerwijn
35,45 per fles


- Mild & sappig
- Van supertalent Winter
9,85 per fles

- Aromatisch & krachtig
- Een echte tafelwijn
14,40 per fles


- Culinaire uitblinker
- Geweldig bij gevogelte
17,50 per fles


- Rassige, frisse wijnstijl
- Heerlijk bij zoetwatervis
15,90 per fles

- Biodynamische Elzas
- Aromatisch & verfijnd
23,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt