Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij gebakken zalm
Zalm is zo’n vis waarmee je echt alle kanten op kunt: rauw, gerookt, gebakken of gepocheerd. Geserveerd als ceviche, met romige saus, in een pastagerecht… De opties zijn eindeloos! En dus kun je ook met wijn bij zalm eindeloos variëren, uiteraard zolang je je keuze afstemt op de bereidingswijze en de begeleidende ingrediënten. Zalm is van zichzelf een vette, olie-achtige, rijke vis. Je kunt voor een wijn gaan die daarbij aansluit, door voor een rijkere, rondere wijn te kiezen. Maar je kunt ook het contrast opzoeken, door een wijn met frisse zuren te selecteren.
Welke wijn bij gebakken zalm?
Wanneer je voor een simpele bereiding van gebakken zalm gaat, blijven de smaken relatief zacht en delicaat, hoewel een zalmmoot uitgesprokener van smaak is dan filet. Wil je het zachte, romige aspect van de zalm benadrukken, ga dan voor een houtgerijpte en/of flesgerijpte witte wijn. Denk bijvoorbeeld aan een Chardonnay uit welke hoek van de wereld dan ook, Chenin Blanc uit de Loire of Zuid-Afrika, of een weelderige blend van Marsanne en Rousanne uit de Rhône. Overigens kun je ook uitstekend een lichte rode wijn bij zalm drinken, vanwege z’n vlezige structuur. Pinot Noir, Gamay en Valpolicella zijn beproefde combinaties!
Aanbevolen wijnen bij gebakken zalm

- Top uit Zuid-Afrika
- Luxe, rijk & houtgerijpt
22,60 per fles

- Sublieme Spätburgunder
- Buitengewoon verfijnd
16,20 per fles

- Vol en elegant
- Heerlijk bij kalfsvlees
24,70 per fles

- Klasse uit Beaujolais
- Smaakt als Bourgogne
23,30 per fles

- Rijk wit met nieuw eiken
- Pure verleiding
15,30 per fles

- Finesse én rijpheid
- Heerlijke luxe borrelwijn
9,85 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt