Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij Wiener schnitzel
De Wiener schnitzel is misschien wel het meest populaire gerecht uit de Oostenrijkse keuken. Deze Weense specialiteit bestaat uit dun mals kalfsvlees met een laagje paneer dat in een royale hoeveelheid boter knapperig droog wordt gebakken en besprenkeld met citroensap. Lokaal wordt het vlees vaak vergezeld door een koele aardappelsalade, een groene salade en/of een compote van preiselbeeren (rode vossenbessen).
Welke wijn bij Wiener schnitzel?
Met een droge Oostenrijkse Grüner Veltliner zit je vrijwel altijd goed. Naast het loepzuivere en sappige fruit, hebben deze wijnen levendige, verkwikkende zuren en een mooi kruidig bouquet. Dat sluit mooi aan bij het pure, krokante en ietwat vettige karakter van de schnitzel en de friszure toevoeging van citroensap. Maar ook een Weissburgunder of Riesling, een Italiaanse Gavi of een Pinot Blanc uit de Franse Elzas doen het goed. Liefhebber van rode wijn? Kies dan voor een licht frisse, fluwelige en sappige stijl die bij voorkeur iets gekoeld wordt geserveerd (zo’n 14°C). Denk aan een Spätburgunder, Blaufränkisch of een Valpolicella Classico.
Aanbevolen wijnen bij Wiener schnitzel

- Vol, fris en kruidig
- Bij koud vlees of pasta
15,45 per fles

- Sublieme Spätburgunder
- Buitengewoon verfijnd
16,20 per fles


- Mild & sappig
- Van supertalent Winter
9,85 per fles


- Loepzuivere terroirwijn
- Van toptalent Huber
15,50 per fles

- Fris wit uit Piemonte
- Mooi bij pasta met vis
16,20 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt