Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij tarbot met paddenstoelen
Tarbot is een luxe vissoort en een echte delicatesse: stevig en vlezig, met een uitgesproken, verfijnde smaak. Hierdoor kun je ‘m goed combineren met smaakvolle ingrediënten, zoals paddenstoelen en/of een vleesjus. De paddenstoelen (morilles of cantharellen zijn bijvoorbeeld heerlijk bij tarbot) geven een extra aardse smaak aan het gerecht. Gebruik je een gevogelte- of vleesjus, dan maak je de tarbot daarmee extra hartig.
Welke wijn bij tarbot met paddenstoelen?
Bij een rijk en luxe gerecht als tarbot, passen ook rijke, luxe wijnen. Hartige, houtgerijpte witte wijnen (bij voorkeur met wat flesrijping) werken het best bij de rijke smaken van de (in de boter gebakken) vis en de aardse smaken van de paddenstoelen. Denk aan luxe, houtgerijpte witte Bourgogne (bijvoorbeeld Chasssagne of Meursault), of topkwaliteit houtgerijpte Chardonnay elders vandaan. Houtgerijpte Chenin Blanc uit de Loire of Zuid-Afrika kan een verrassend alternatief zijn. Ook andere luxe witte wijnen, zoals Condrieu, Saint-Joseph of Châteauneuf-du-Pape, smaken verrukkelijk bij tarbot met paddenstoelen. Ga je voor de gevogelte- of vleesjus, dan kun je ook een verfijnde rode wijn proberen; denk bijvoorbeeld aan een Bourgogne Pinot Noir.
Aanbevolen wijnen bij tarbot met paddenstoelen

- Zuid-Afrikaanse klasse
- Luxe & houtgerijpt
34,20 per fles

- Viognier op z’n best
- Weelderig & rijk
52,30 per fles

- Elegant en fris
- Prachtig bij gevogelte
29,20 per fles

- Krachtig en vol van smaak
- Erg lekker bij vis
18,30 per fles

- Sublieme witte Rhône
- Puur, zacht & elegant
18,85 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt