Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij stoofperen
Het stoofvocht, de kruiden of specerijen en andere toevoegingen bepalen grotendeels de smaak van de stoofperen. Peren die in een zoete rode wijn of Port met kaneel en eventueel steranijs zijn gestoofd, hebben de zwoele smaak van zoete specerijen. Kies je voor een witte wijn en majoraan, dan komen de peertjes lichter en kruidiger over.
Welke wijn bij stoofperen?
Bij in Port gestoofde rode peertjes kun je uiteraard dezelfde Port schenken, die sluit er naadloos bij aan. Andere zoete rode wijnen kunnen ook, denk aan Mavrodaphne uit Griekenland of Black Muscat uit Californië; die zijn iets lichter dan Port. Bij de mediterrane tonen van de witte peertjes met tijm of majoraan past een kruidige Pinot Gris Vendanges Tardives of een friszoete Riesling Auslese goed. Beide halen behalve de kruiden ook de sappige smaak van de peer goed naar boven.
Aanbevolen wijnen bij stoofperen

- Vol, zacht en mildzoet
- Bij pikante gerechten
26,80 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt