Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij schol met garnalen en wittewijnsaus
Scholfilet (of -rolletjes) met Hollandse garnalen en wittewijnsaus is een heerlijk zacht en romig gerecht. Schol is van zichzelf een magere vis en vrij neutraal van smaak. De wittewijnsaus geeft het gerecht een subtiele, fris-romige smaak, en ook de smaak van de garnalen is delicaat, ziltig en iets zoet.
Welke wijn bij scholfilet met Hollandse garnalen en wittewijnsaus?
Qua wijn ligt het dus ook voor de hand het bij wat lichter, subtieler wit te houden met frisse zuren – zeker als je ook citroen en peterselie gebruikt in het gerecht. Een milde Sauvignon Blanc kan goed, bijvoorbeeld uit Touraine in de Loire. Ook klassieke viswijnen als Muscadet, Picpoul of Chablis gaan mooi bij dit gerecht. Uit Duitsland passen een droge Riesling of Weissburgunder er goed bij, maar ook wat frisser Italiaans wit – zoals Pinot Grigio of Custoza – zijn goede keuzes.
Aanbevolen wijnen bij schol met garnalen en wittewijnsaus

- Fris, fruitig en elegant
- Lekker bij gevogelte
15,40 per fles

- Grootse Petit Chablis
- Strak, fris, mineralig
21,95 per fles


- Mild & sappig
- Van supertalent Winter
9,85 per fles

- Frisse Loire-Sauvignon
- Fijn bij gerookte zalm
10,40 per fles


- Onze Veneto-bestseller
- Sappig, fruitig & intens
9,75 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt