Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij sashimi
Sashimi komt uit Japan en is de verzamelnaam voor dunne plakjes rauwe vis en schaal- en schelpdieren. Sashimi van tonijn, zalm, zeebaars, coquille en garnaal komen veel voor. Sashimi eet je met sojasaus en eventueel wasabi. De smaak varieert per vissoort, maar is vissig, zilt, umamirijk en tamelijk strak. In Japan drinken ze er een gekoelde sake bij. Dat kan hier ook, maar de goede soorten zijn aan de prijs en tal van andere wijnen passen ook.
Welke wijn bij sashimi?
Een goede sake is fris, geurig en heeft een hoog umamigehalte dat zorgt voor zijn volle smaak, maar met een zekere strakheid. Die combinatie maakt sake heel geschikt voor bij sashimi. Wijnen die ongeveer dezelfde kenmerken hebben, zijn Champagne (millésimé), goede Cava, Chablis (premier cru), Muscadet sur Lie, Manzanilla en Fino. Anders, maar ook heerlijk bij sashimi zijn niet al te uitbundige, maar wel geurige wijnen als Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, droge Pinot Gris/Pinot Grigio, Furmint, droge Riesling en witte Rhône. Een klassieke, en dus niet te frivool fruitige, rosé uit de Provence is ook beslist een aanrader.
Aanbevolen wijnen bij sashimi


- Frisse, Pfalz-Rielsing
- Knochentrocken!
13,20 per fles

- Premier cru Chablis
- Van rijzende ster Dampt
36,50 per fles

- Klasse uit de Provence
- Complex & aanhoudend
19,20 per fles

- Ambachtelijke topwijn
- Echte liefhebberchampagne
78,40 per fles

- Fris en zacht van smaak
- Goed bij Zeeuwse mosselen
11,35 per fles


- Origineel Hongaars wit
- Van Pomerolhuis Clinet
11,20 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt