Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij rogvleugel met beurre noisette en kappertjes
Rogvleugel is gemakkelijk klaar te maken en een prachtig gerecht om op tafel te zetten. De ‘vleugels’ zijn eigenlijk de borstvinnen van de vliegervormige platvis en vormen het eetbare gedeelte van de rog. Het visvlees smaakt mals, zacht en iets zoet. Een klassieke Franse bereidingswijze is met beurre noisette, kappertjes, citroen en peterselie.
Welke wijn bij rogvleugel met beurre noisette en kappertjes?
Het is in dit geval dan ook voornamelijk de bereidingswijze die bepalend is voor de wijnkeuze. Om te contrasteren met de rijke smaak van de beurre noisette en aan te sluiten bij de frisse smaken van de citroen en peterselie kun je voor een droge, frisse witte wijn gaan, bijvoorbeeld Chablis. Let dan wel op dat de wijn voldoende smaakprofiel heeft om de uitgesproken smaken van de beurre noisette en de kappertjes aan te kunnen. Wil je het accent meer op de romige, notige smaak van de beurre noisette leggen, kies dan voor een witte wijn met wat meer body en wat hout- en eventueel flesrijping. Witte Bourgogne, Loire of Bordeaux met een beetje hout, bijvoorbeeld.
Aanbevolen wijnen bij rogvleugel met beurre noisette en kappertjes
- Elegant, vol en sappig
- Heerlijk bij vis
19,20 per fles
- Witte kwaliteitsbourgogne
- Sappig en weelderig
26,20 per fles
- Krachtig en fris
- Goed bij gepocheerde vis
27,20 per fles
- Vol en krachtig
- Goed bij vis of wit vlees
10,80 per fles
- Verfijnde witte Graves
- Vol, rijp & complex
15,40 per fles
- Grootse Petit Chablis
- Strak, fris, mineralig
20,50 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt