Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij risotto met zeevruchten
Risotto ai frutti di mare, oftewel zeevruchtenrisotto, is een van de vele varianten van het beroemde Italiaanse rijstgerecht. Deze risotto wordt meestal geserveerd met diverse schaal- en schelpdieren, zoals venusschelpen (vongole), mosselen, garnalen en inktvis. De risotto wordt kort aangezet met een sjalotje of uitje en boter, afgeblust met witte wijn en vervolgens gegaard in visbouillon. Het gerecht wordt verder op smaak gebracht met knoflook en peterselie, en eventueel nog wat extra olijfolie, boter en/of Parmezaanse kaas voor een extra romige smaak.
Welke wijn bij risotto met zeevruchten?
De belangrijkste smaken om rekening mee te houden, zijn de ziltige, iets zoetige smaken van de schaaldieren, de vissige smaak van de bouillon en de romigheid van de risotto. Over het algemeen werken smaakvolle, Italiaanse droge witte wijnen goed, denk bijvoorbeeld aan Catarratto, Vermentino, Greco of Falanghina. Ligt het accent meer op de frisheid in het gerecht, dan kan een Gavi of Soave prachtig werken. Ligt de nadruk op de romigheid, ga dan voor een vollere witte wijn, zoals een iets houtgerijpte Chardonnay uit Noord-Italië of een witte Etnawijn van Sicilië.
Aanbevolen wijnen bij risotto met zeevruchten

- Aromatisch & krachtig
- Een echte tafelwijn
14,40 per fles

- Klassiek Italiaans wit
- Van 100% cortese
15,90 per fles

- Rijk & mineralig
- Heerlijk bij vis
42,95 per fles


- Populair Siciliaans
- Ideale huiswijn
8,20 per fles
- Origineel wit uit Puglia
- Mooi bij gegrilde vis
9,90 per fles

- Krachtig en frisdroog
- Lekker bij (gegrilde) vis
13,85 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt