Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij ribeye
Ribeye is het nec plus ultra voor veel steak-liefhebbers. Het is een prachtig stuk gemarmerd rood vlees, afkomstig van de runderrib, tussen de schouder en de lende. Doordat het vlees dooraderd is met vet, dat met het vlees versmelt tijdens de bereiding, krijgt ribeye z’n kenmerkende rijke, romige smaak. Wat zeezout en versgemalen zwarte peper, veel meer heeft dit zalige vlees eigenlijk niet nodig.
Welke wijn bij ribeye?
Qua wijn kun je (uiteraard afhankelijk van eventuele bijgerechten of sauzen) veel kanten op. Een krachtige rode wijn met een wat stevigere tanninestructuur en voldoende frisheid werkt het best. De uitgesproken smaak van het vlees heeft ook een smaakvolle wijn nodig, de frisse zuren en tannines bieden een mooi tegenwicht aan het vet. Cabernet Sauvignon en Syrah zijn klassieke partners, Bordeaux past geweldig, maar ook een mooie Italiaan uit Piemonte of Toscane, of een Californische Zinfandel van oude stokken is er hemels bij.
Aanbevolen wijnen bij ribeye

- Icoonwijn uit Californië
- Zinfandel field blend
66,90 per fles

- Iconische Super Tuscan
- Van legende De Marchi
117,20 per fles

- Puur, bio & steengoed
- Nu mooi én te bewaren
20,20 per fles

- Nebbiolo op z’n mooist
- Kracht én finesse
36,60 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt