Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij reerug
Reerug is een traditioneel wildgerecht. Reevlees is vergelijkbaar met rundvlees, maar dan wat magerder van structuur, en met de kenmerkende wildsmaak. Het is erg lekker (en klassiek) om reerug in de boter te braden, of kort aan te zetten in de pan en in de oven langzaam verder te laten garen. Idealiter is het vlees vanbinnen nog rosé.
Welke wijn bij reerug?
De wijnkeuze hangt natuurlijk ook af van de verdere ingrediënten, maar bij het relatief magere vlees met de typische wildsmaak kun je het beste voor de verfijndere rode wijnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan wijnen van pinot noir, zoals een mooie rode Bourgogne of een Duitse Spätburgunder. Wijnen van nebbiolo kunnen ook erg goed, Barolo of Barbaresco bijvoorbeeld. Als je voor Syrah gaat, zijn wijnen uit de Noord-Rhône een goede keuze. Bordeaux kan ook, maar ga dan voor een gerijpte stijl, zodat de wijn niet te krachtig is voor het gerecht. Heeft je gerecht met reerug een zoete inslag? Kies dan voor een rijpere, zwoelere wijn met zoeter fruit, zoals een Ripasso of Primitivo.
Aanbevolen wijnen bij reerug

- Elegant en fris
- Prachtig bij gevogelte
29,20 per fles

- Klassieker uit Puglia
- Gerijpt in nieuw eiken
11,60 per fles

- Valpolicella op z’n best
- Finesse & rijkdom
16,30 per fles

- Verleidelijk & soepel
- Fraai eikengerijpt
23,30 per fles

- Nebbiolo op z’n mooist
- Kracht én finesse
36,60 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt