Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij pekingeend
Klassiek gerecht uit de Chinese keuken dat bestaat uit kleine pannenkoekjes die je vult met reepjes bosui of dunne prei, reepjes komkommer, gebakken plakjes eendenborstfilet die in een hoisin-honingsaus zijn gemarineerd en hoisinsaus. De receptuur varieert, maar vaak komen er ook vijfkruidenpoeder en sesamolie in voor.
Welke wijn bij pekingeend?
Pekingeend is een gerecht met verschillende smaken en structuren: mild spicy en zoetig, zwoel en fris, zacht met een bite. Een geurige wijn met frisheid en een klein zoetje slaat bruggetjes tussen de uiteenlopende aroma's en texturen. Als je voor wit gaat, zijn Muscat, Pinot Gris, Müller-Thurgau, Torrontès en Rivaner aanraders. Soepele rode wijnen met fruitige zuren als een 'koele' Shiraz of Carmenère uit Chili kunnen ook. Durf je een bubbel aan? Ga dan voor een droge Prosecco of Clairette de Die.
Aanbevolen wijnen bij pekingeend
- Vol, rond en mild
- Lekker bij salades
14,95 per fles
- Rijp, kruidig en soepel
- Vol en zacht
10,20 per fles
- Verrukkelijke Syrah
- Uit de Noord-Rhône
24,80 per fles
- Lekker droog en fris
- Heerlijk bij oesters
10,95 per fles
- Vol, zacht en rond
- Heerlijk bij zuurkool
9,85 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt