Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij pavlova met rood fruit
Pavlova bestaat uit knapperig schuimgebak (meringue), luchtig geklopte slagroom en rood zomerfruit. Althans in dit geval; je kan het ook met een compote van bijvoorbeeld mandarijn of mango serveren. Het is een indrukwekkend toetje dat, met kant-en-klare meringues, zo op tafel staat. Het dessert is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova.
Welke wijn bij pavlova met rood fruit?
In dit hemelse dessert wisselen zoete en frisfruitige smaken en krokante en zachte structuren elkaar in één hap af. Met de wijn kun je spelen, als hij maar zoet is. Bij het rode fruit doet een rode dessertwijn, waarin ook aroma’s van framboos, kers en bes voorkomen, het perfect. Denk bijvoorbeeld aan een Griekse Mavrodaphne, Franse Banyuls, zoete Rioja of een Ruby Port. Ook leuk, lekker en verrassend: Brachetto d’Acqui, een bruisende, zoete rode wijn uit Italië; brachetto is de naam van de druif, Acqui de plaats van herkomst in Piemonte.
Aanbevolen wijnen bij pavlova met rood fruit

- Lichtzoete frizzante
- Perfect bij fruitdesserts
10,95 per fles

- Licht-zoete bubbel
- Delicaat en lichtvoetig
13,75 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt