Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij pasta alle vongole
Pure eenvoud, het Italiaanse gerecht pasta alle vongole. Pasta - meestal spaghetti of linguine - met vers gevangen venusschelpen (vongole), knoflook, peterselie, witte wijn, olijfolie en voor de liefhebber een fijngesneden rood pepertje. Dit wordt ook wel de ‘in bianco’ variant genoemd. Voor de ‘in rosso’ versie voeg je daarnaast tomaten en verse basilicum toe.
Welke wijn bij pasta alle vongole?
De eenvoud van dit gerecht vraagt om een makkelijk drinkbare wijn zonder houtrijping. Een subtiele witte wijn met een jeugdige frisheid en een vleugje mineraliteit om de zilte smaak van de elegante schelpdiertjes goed tot zijn recht te laten komen. Ga je voor authentiek Italiaans, dan komen druivenrassen als verdicchio, trebbiano, cortese en vernaccia in aanmerking. Pinot Grigio of Sauvignon Blanc uit het noordoosten van Italië kunnen ook. Voor een uitheemse metgezel kun je denken aan Spaanse Albariño of Godello of een lichtvoetige Franse Chablis of Muscadet.
Aanbevolen wijnen bij pasta alle vongole

- Grote klasse uit Toscane
- Intens van smaak
15,60 per fles

- Sappig en droog
- Lekker fris aperitief
17,40 per fles


- Soepel en elegant
- Lekker als aperitief
6,90 per fles


- Subtiel, fruitig & mild
- Lekker bij antipasti
11,35 per fles

- Fris en zacht van smaak
- Goed bij Zeeuwse mosselen
11,35 per fles

- Verfijnd Galicisch wit
- Mooi bij gegrilde vis
16,50 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt