Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij paling in ‘t groen
Paling in ’t groen is een oer-Vlaams gerecht. Het komt uit de Scheldestreek, waar veel paling wordt gevangen. De paling wordt gestoofd in boter en witte wijn en geserveerd in een groene saus. Hoewel ieder Vlaams huishouden natuurlijk z’n eigen geheime kruidenmelange heeft voor deze saus, zijn dragon, kervel, peterselie, salie, citroenmelisse, marjolein, munt en zuring geliefde ingrediënten. Soms wordt er wat spinazie toegevoegd voor een extra groene kleur.
Welke wijn bij paling in ‘t groen?
Paling in ’t groen is zowel een rijk en romig, als fris gerecht. Paling is van zichzelf al een vette, olie-achtige vis, en de boter geeft het gerecht nog eens een extra rijk karakter. De kruiden daarentegen zorgen juist voor frisse, groenige smaken. Een wijn die beide aspecten aankan, is bij voorkeur wit, met frisse zuren én voldoende smaak en body om niet overschaduwd te worden door het gerecht. Denk bijvoorbeeld aan een frisse stijl Chardonnay, Riesling uit de Pfalz of Elzas, of eventueel een witte Loire van de sauvigon blanc- of chenindruif. Vermijd wijnen met tannine of houtrijping.
Aanbevolen wijnen bij paling in ‘t groen

- Pure witte Beaujolais
- Soepel & elegant
16,85 per fles

- Fris, krachtig & verfijnd
- Goed bij vis uit de oven
20,40 per fles

- Prachtig Portugees wit
- Fris, droog & mineralig
10,80 per fles


- Frisse, Pfalz-Rielsing
- Knochentrocken!
13,20 per fles

- Klassieke witte Loire
- Fris & intens van smaak
16,20 per fles

- Witte Loire-klassieker
- Verfijnd, fris & sappig
Van 19,45 voor 17,50
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt