Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij paella marinera
Paella is een traditioneel rijstgerecht uit de Spaanse keuken. De meest klassieke variant (met onder meer kip en konijn) komt uit Valencia, maar er zijn vele varianten en bereidingswijzen in omloop. Paella marinera, oftewel paella met vis, schaal- en schelpdieren, is een zeer populaire zomerse versie van het gerecht. De belangrijkste ingrediënten zijn rijst, saffraan, knoflook, pimenton, visbouillon, een keur aan schaal- en schelpdieren (mosselen, garnalen, langoustines, inktvis) en eventueel vis en wat groenten.
Welke wijn bij paella marinera?
Vanwege de delicate smaken in het gerecht, kun je paella marinera het beste combineren met lichte, frisse witte wijn. Een klassieke combinatie is Albariño uit Rías Baixas. Ook een Galicische Godello of een geurige Verdejo of Sauvignon uit Rueda past uitstekend. Uit Portugal combineren de lichtvoetige, frisse wijnen uit Vinho Verde perfect. Een mooie Cava of fruitige Spaanse rosé kan ook heel goed.
Aanbevolen wijnen bij paella marinera

- Vinho Verde op z’n best
- Heerlijk bij seafood
13,75 per fles

- Verfijnd, droog en zacht
- Uitstekend als aperitief
9,50 per fles


- Geurig, intens & sappig
- Lekker zo of bij tapas
10,95 per fles


- Specialiteit uit Galicië
- Sappig & frisdroog
12,50 per fles

- Verfijnd Galicisch wit
- Mooi bij gegrilde vis
16,50 per fles

- Van Rueda-expert Medina
- Sappig & fruitig
9,60 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt