Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij oesters
Platte en creuses, kleine en grote, Zeeuwse en Ierse, en zo zijn er nog veel meer oestervarianten. Ze hebben soort voor soort hun eigen unieke smaak en structuur, maar ook overeenkomsten. Allemaal smaken ze in meer of mindere mate naar de zee, dus zilt, zoutig en mineraal. De meeste hebben nootachtige tonen en een hoog umamigehalte. Het mondgevoel varieert van zacht en geleiachtig tot romig met een bite. Deze kenmerken gelden voor rauwe oesters; verhitte oesters verliezen een deel van hun zeesmaak en hebben een vastere structuur.
Welke wijn bij oesters?
Bij de luxe van oesters denk je al snel aan even luxe wijnen als Champagne, Chablis en Sancerre. Die combinaties deugen absoluut dankzij de minerale tonen in zowel de oesters als de genoemde wijnen, mits aan één belangrijke voorwaarde wordt voldaan: de wijn mag niet te zuur zijn. Daar zit de valkuil. Een passende wijn moet naast de zuren ook wat vlees op de botten hebben om aan te sluiten bij de romigheid en het hoge umamigehalte van de oester. Lang niet zo luxe, maar ook geweldig lekker bij oesters zijn wijnen die van wijngaarden aan de kust komen, als Muscadet sur lie, Picpoul de Pinet, Txakoli en Santorini.
Aanbevolen wijnen bij oesters

- Verfijnd & mineralig
- Prachtig bij (zwaard)vis
25,30 per fles

- Klassieke stijl Chablis
- Droog, fris & mineralig
24,75 per fles

- Verfijnd en elegant
- Heerlijk als aperitief
23,95 per fles

- Ambachtelijke topwijn
- Echte liefhebberchampagne
78,40 per fles


- Chablis van het zuiden
- Lekker bij mosselen
11,40 per fles


- Origineel Hongaars wit
- Van Pomerolhuis Clinet
11,20 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt