Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij mosselen
De klassieke Zeeuwse en Vlaamse bereiding van mosselen houdt in dat je ze kort kookt in een scheut witte wijn met lichte (groene) groenten en kruiden, zoals ui, prei en selderij. De dampende mosselpan wordt zo op tafel geserveerd met frites of brood en romige dipsausjes. In Frankrijk smaken de mosselen kruidiger door het gebruik van knoflook en tijm en worden ze opgediend met stokbrood.
Welke wijn bij een klassieke mosselpan?
Dit lichtvoetige, pure bistrogerecht vraagt om een ongecompliceerde witte wijn die de subtiele, zilte smaak van de mosselen in ere houdt. Voor een mooie samenhang gebruik je dezelfde wijn in het gerecht. Bij de Zeeuwse/Vlaamse bereiding past een milddroge, zachte en frisfruitige stijl zonder houtrijping het best. De wijn moet bovendien voldoende rond en smaakvol zijn als er frites en/of sausjes bij worden geserveerd. Te denken valt aan Pinot Blanc of Weissburgunder, Chardonnay, Chenin Blanc en Vermentino. Bij de Franse bereidingswijze sluit een strakkere wijn met meer pit en een lichte kruidigheid beter aan. Bijvoorbeeld een Muscadet, Picpoul de Pinet, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio of Soave.
Aanbevolen wijnen bij mosselen

- Klassieker uit de Loire
- Top bij fruits de mer
20,80 per fles

- Klassieke stijl Chablis
- Droog, fris & mineralig
24,75 per fles


- Chablis van het zuiden
- Lekker bij mosselen
11,40 per fles
- Origineel wit uit Puglia
- Mooi bij gegrilde vis
9,90 per fles

- Fris en zacht van smaak
- Goed bij Zeeuwse mosselen
11,35 per fles


- Fris, vol en milddroog
- Heerlijk bij vis
12,70 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt