Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij lamsbout met knoflook en rozemarijn
Lamsbout is een flink stuk vlees van de bilpartij van een lam van minder dan een jaar oud. Bepalend voor de structuur en smaakintensiteit van het vlees is de leeftijd van het dier bij de slacht. Doorgaans is het vlees mager en uitermate zacht en mals, omdat er nog weinig spiermassa en vet zijn opgebouwd. Een klassiek gegaarde lamsbout komt uit de oven en is bereid met sterk aromatische kruiden als knoflook en rozemarijn. Die gaan uitstekend samen met de typische, uitgesproken smaak van het vlees. Door een langzame garing worden alle smaken goed met elkaar vermengd en bij de juiste kerntemperatuur blijft het vlees van binnen mooi rosé en sappig. Vaak worden er geroosterde aardappelen en groenten bij geserveerd.
Welke wijn bij lamsbout met knoflook en rozemarijn?
Belangrijk is dat de wijn een stevige structuur en een hoog smaakgehalte heeft, maar niet te zwaar, alcoholisch en tanninerijk is. De keuze is reuze! Klassieke, serieuze rode wijnen van overwegend cabernet sauvignon – bij voorkeur de verfijndere types uit de Bordeaux of uit het Spaanse Rioja – lijken ervoor gemaakt. Maar denk ook aan rode of zelfs stevige rosé wijnen met een mooie kruidigheid uit de Provence, Zuid-Rhône of Languedoc, het Portugese Dão of Alentejo of Midden-Italië (Chianti Classico, Montepulciano d‘Abruzzo).
Aanbevolen wijnen bij lamsbout met knoflook en rozemarijn

- Klassieke rode Alentejo
- Van icoon Mouchão
13,95 per fles

- Verfijnd & complex
- Mooi bij lam of wild
16,65 per fles

- Puur, bio & steengoed
- Nu mooi én te bewaren
20,20 per fles

- Krachtige Alentejo-rosé
- Geweldig bij de barbecue
9,30 per fles

- Mondvullend en delicaat
- Absolute topper
23,95 per fles

- Pure Cabernet Sauvignon
- Met verfijnd eiken
11,20 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt