Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij kreeft met beurre blanc
Kreeftenvlees smaakt, net als het vlees van de meeste andere schaaldieren, zoet en het heeft een vezelige, malse structuur. Zijn malse kant wordt versterkt door de beurre blanc: een fluwelige saus met boter.
Welke wijn bij kreeft met beurre blanc?
‘Wijnige’ wijnen met veel smaak, fraîcheur en een ronde structuur, die níet uitgesproken aromatisch overkomen, werken perfect hierbij. Klassiek is de combinatie met een witte Bourgogne. Dat kan gerust een goede, generieke Mâcon of Bourgogne Blanc zijn, maar met een complexere ‘village-wijn’ wordt het helemaal verwennerij. Niet te overdadige Chardonnays uit landen buiten Europa, en ook witte Dão (Portugal), witte Rioja (Spanje) en een rijke, maar droge Weissburgunder (Duitsland, Oostenrijk) zorgen voor geslaagde combinaties.
Aanbevolen wijnen bij kreeft met beurre blanc
- Vol, krachtig en elegant
- Bijzondere, intense wijn
25,80 per fles
- Klasse uit Beaujolais
- Smaakt als Bourgogne
23,30 per fles
- Rijke witte Bourgogne
- Mooi bij romige gerechten
69,40 per fles
- Rijk wit met nieuw eiken
- Pure verleiding
15,20 per fles
- Luxe wit uit Duitsland
- Mooi bij vis of gevogelte
17,35 per fles
- Houtgerijpte Chardonnay
- Uit Nieuw-Zeeland
19,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt