Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij konijn met pruimen
Hoewel konijn vaak onder de wildgerechten geschaard wordt, is konijnenvlees redelijk mild van smaak. Het is relatief mager vlees, uitgesprokener dan kip, maar veel minder ‘wild’ van smaak dan bijvoorbeeld zwijn of hertenvlees. De bereiding met pruimen is een echte Franse klassieker. De pruimen geven het gerecht een warme, zoetige twist.
Welke wijn bij konijn met pruimen?
Dat is dan ook direct een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de wijnkeuze. Bij het konijnenvlees past, vanwege het magere, milde karakter, een wat lichtere rode wijn; voller, krachtiger rood zou het verfijnde vlees overschaduwen. De pruimen zorgen er echter voor dat de wijn ook tegen wat zoet moet kunnen. Ga dus voor een wijn met voldoende frisheid en niet teveel tannine, maar wel veel zwoele, rijpe fruittonen en eventueel wat kruidigheid. Denk aan een rijpe stijl Pinot Noir, een Italiaanse Valpolicella Superiore of Ripasso, of een ronde maar niet al te zware rode wijn uit de Rhône. Een rijpe, zachte stijl Merlot of Carmenère past ook goed.
Aanbevolen wijnen bij konijn met pruimen
- Valpolicella op z’n best
- Finesse & rijkdom
16,30 per fles
- Top-rhône
- Super bij gegrild vlees
16,20 per fles
- Stevige Pinot Noir
- Uit Martinborough
19,50 per fles
- Rijp, kruidig en soepel
- Vol en zacht
10,20 per fles
- Zwoel rood uit Ventoux
- Heerlijk bij lam of rund
10,75 per fles
- Zachte, rijpe Bordeaux
- Betaalbare klasse
13,80 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt