Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij kip uit de oven met knoflook en citroen
Een simpel, maar wereldwijd geliefd gerecht van alle tijden: in zijn geheel gebraden kip uit de oven. Met een smaakvol, knapperig goudbruin vel en sappig, mals vlees door bedruiping met braadvocht tijdens de garing. De knoflook zorgt voor dat extra beetje aromatische pit en de bitterzure citroen pept de boel op. Door de warmte ondergaan ze een geleidelijke metamorfose en worden ze zacht en zoeter van smaak.
Welke wijn bij kip uit de oven met knoflook en citroen?
De eenvoud van het gerecht vraagt om een ongecompliceerde wijn zonder uitbundige aroma’s. Soepel, rijk en rijp met milde zuren. Door het krokante vel mag er zeker wat houtrijping in het spel zijn. Chardonnay en gebraden kip vormen een perfect huwelijk. Of deze nu uit Bourgogne, Zuid-Frankrijk, Chili of Australië komt, het kan allemaal. Maar het zou ook een Viognier, Pinot Grigio, of Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc kunnen zijn. Drink je liever rosé, ga dan voor een droge Zuid-Franse. Rood kan ook, zolang het licht en fruitig blijft om de smaak van de kip niet te overheersen. Denk aan wijnen van druivenrassen als pinot noir, blaufränkisch, mencía, monastrell, grenache of carmenère.
Aanbevolen wijnen bij kip uit de oven met knoflook en citroen


- Pinot volgens Camille
- Sappig & verfijnd
9,85 per fles


- Vol en zacht van smaak
- Heerlijke borrelwijn
8,80 per fles

- Luxe houtgerijpt wit
- Uit Alentejo, Portugal
9,30 per fles


- Mooi bourgognekarakter
- Perswijn: zeer goed!
11,95 per fles

- Van mencía & tempranillo
- Met een vleugje eiken
13,80 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt