Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij kalfszwezerik
Kalfszwezerik, ris de veau in de Franse keuken, is een ware delicatesse. Het is orgaanvlees: zwezerik is de culinaire naam voor de thymus, een klier die je aantreft bij jonge zoogdieren. Het vlees heeft een verfijnde smaak en is behoorlijk vet van structuur. Een klassieke bereiding is paneren en bakken in boter; dit geeft de zwezerik een heerlijk krokant laagje.
Welke wijn bij kalfszwezerik?
De wijnkeuze wordt natuurlijk mede bepaald door de eventuele saus en andere ingrediënten (morilles zijn er heerlijk bij, of jonge lentegroenten), maar bij het verfijnde, vettige vlees kun je het beste een wat rijkere witte of een sappige, lichte rode wijn kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Bourgogne of Rhône voor wit en aan Franse Gamay, Pinot Noir of Cabernet Franc voor rood. Een Duitse of Oostenrijkse rode wijn van spätburgunder, blaufränkisch of sankt laurent kan ook heel goed. Wil je echt uitpakken? Ga dan voor een vintage Champagne in wit of rosé.
Aanbevolen wijnen bij kalfszwezerik

- De ultieme bistrowijn
- Van purist Brun
16,80 per fles

- Rijp, rijk en intens
- Complex en compleet
29,40 per fles

- Sublieme witte Rhône
- Puur, zacht & elegant
18,85 per fles

- 1er cru-waardige Pouilly
- Heerlijk bij zeetong
35,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt