Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij osso buco
Ossobuco (ook: osso buco en osso bucco) betekent letterlijk 'bot met een gat'. Het is een Italiaanse gerecht waarbij in de oorspronkelijke versie de kalfsschenkels met ui, wortel, bleekselderij, tijm en rozemarijn worden gaar gestoofd. Tegenwoordig worden er vrijwel altijd tomaten toegevoegd. Het merg uit de schenkel maakt de stoof smeuïg en extra hartig.
Welke wijn bij osso buco van kalf?
Bij zo'n op-en-top Italiaans gerecht is een wijn uit Italië de allerbeste keus. Sangiovese kan perfect het vetje van het vlees en het zuur van de tomaat aan. Het aardse kantje in een Chianti Classico of Vino Nobile di Montepulciano pakken de kruidigheid van het gerecht moeiteloos op. Ook rode wijnen van nebbiolo uit Piemonte of van de Siciliaanse Etna kunnen goed, vanwege hun frisheid en structuur.
Aanbevolen wijnen bij osso buco

- Elegantie uit Piemonte
- Ragfijn & intens
31,45 per fles

- Heerlijk vol en kruidig
- Bij (vegetarische) pasta
10,50 per fles

- Kracht én elegantie
- Van Etna-grootheid
25,40 per fles

- Luxe pracht-Sangiovese
- Biologisch & duurzaam
23,60 per fles

- Toscaanse icoonwijn
- Het summum van finesse
Van 28,85 voor 25,95

- Nebbiolo op z’n mooist
- Kracht én finesse
36,60 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt