Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij kaasfondue
Dat wijn en kaas een goed huwelijk vormen, wordt wel bewezen met dit gerecht. De essentie van kaasfondue is immers dat je kaas smelt in wijn (en een scheutje Kirsch). Traditionele Zwitserse kaasfondue maak je met gruyère en emmentaler, Franse met comté en beaufort. Vrijwel iedere regio kent zijn eigen bereidingswijze. Datzelfde geldt voor wat erin te dopen, al is brood het meest traditioneel.
Welke wijn bij kaasfondue?
De ideale wijn bij kaasfondue is natuurlijk een knisperend frisse witte wijn uit Zwitserland of bijvoorbeeld uit de Savoie. Maar er kan veel meer. Denk bijvoorbeeld aan Muscadet, Chablis, een droge Elzasser Riesling of Gewurztraminer, of een Italiaanse Pinot Grigio of Friulano. Rood kan ook, houd het dan bij voorkeur licht, sappig en fruitig. Een Gamay of Pinot Noir combineert bijvoorbeeld uitstekend.
Aanbevolen wijnen bij kaasfondue

- Fris, krachtig & verfijnd
- Goed bij vis uit de oven
20,40 per fles

- Puur fruit & finesse
- Bistrowijn pur sang
12,85 per fles

- Spetterend Friulaans wit
- Lekker bij curries
10,95 per fles

- Krachtig en aromatisch
- Heerlijk bij asperges
15,30 per fles

- Voorbeeldige kwaliteit
- Prachtig, vol wit
14,50 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt