Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij Indonesische rijsttafel
Een Indonesische rijsttafel bestaat uit gekookte of gebakken rijst met minstens twee, maar meestal meerdere gerechten met vlees, kip, vis, tofu en groenten. De smaken variëren, maar het geheel is door het gebruik van diverse specerijen, pepers, ketjap, sambal en kokos heerlijk geurig en pikant.
Welke wijn bij een Indonesische rijsttafel?
Voor de geurige, pikante smaak van een Indonesische rijsttafel is een aromatische witte wijn de ideale partner. De wijn mag wel, maar hoeft zeker niet zoetig te zijn; milde zuren en souplesse zijn wel van belang om een botsing met de hete pepers te voorkomen. Gewurztraminer, Muscat, Pinot Gris en Viognier zijn heel geschikt. Ook een zachte rosé met rijp fruit uit Zuid-Afrika, Italië, Bandol of Tavel past er prima bij. Liever rood? Probeer een volle Pinot Noir d'Alsace, of een fruitige equivalent uit de nieuwe wereld.
Aanbevolen wijnen bij Indonesische rijsttafel


- Elegant & fruitig
- Mooi bij gegrilde vis
10,70 per fles

- Puur fruit & finesse
- Bistrowijn pur sang
12,85 per fles


- Stevige Pinot Noir
- Uit Martinborough
19,50 per fles


- Prachtige Pinot Gris
- Van jong talent Winter
9,85 per fles

- Vol, zacht en rond
- Heerlijk bij zuurkool
9,85 per fles

- Krachtig en aromatisch
- Heerlijk bij asperges
15,30 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt