Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij Hollandse gehaktbal
Een echt Hollandse gehaktbal bestaat uit half-om-halfgehakt, van smaakvol rundvlees en sappig varkensvlees, op smaak gebracht met relatief veel zout, versgemalen peper en wat nootmuskaat. Voor de smeuïgheid en samenhang gaan er een eitje en geweekt brood door. Hollandse ballen worden in boter gebakken.
Welke wijn bij een Hollandse gehaktbal?
Een goede bal is hartig, vol en vlezig en heeft een zachte structuur. Soepele rode wijnen passen daarbij. Merlot, Zweigelt en Nero d’Avola verhogen het comfortgehalte van een Hollandse gehaktbal. Beaujolais, Blaufränkisch en wijnen van de Etna vormen een passende, frisse tegenhanger. Een krachtige rosé, bijvoorbeeld uit Portugal, gaat er door zijn sappigheid en enigszins stoere textuur ook prima bij.
Aanbevolen wijnen bij Hollandse gehaktbal


- Vol, sappig en intens
- Bij kruidige gerechten
12,80 per fles

- De ultieme bistrowijn
- Van purist Brun
16,80 per fles

- Krachtige Alentejo-rosé
- Geweldig bij de barbecue
9,30 per fles

- Soepel, rijp en fruitig
- Lekker zo of aan tafel
9,85 per fles

- Vol, rijp & kruidig
- Top bij pizza of pasta
12,65 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt