Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij gegrilde kreeft met gesmolten boter
Gegrilde kreeft overgoten met gesmolten boter: ultieme luxe. Kreeftvlees is van zichzelf zacht en romig van structuur, met een iets zoetige smaak. Die smaak wordt intenser door het grillen en de gesmolten boter maakt het geheel tot een hemels rijk en romig gerecht. Een kneepje citroensap kan mooi fris tegenwicht bieden.
Welke wijn bij gegrilde kreeft met gesmolten boter?
Dé wijn bij dit luxueuze gerecht is Chardonnay, bij voorkeur uit een koeler klimaat. Deze Chardonnays hebben namelijk een elegante frisheid en citrustonen die goed bij de verfijnde smaak van de kreeft passen. Om vervolgens mooi aan te sluiten bij de boter- en grillsmaken, kun je het beste kiezen voor een Chardonnay met iets houtrijping. Denk bijvoorbeeld aan een Meursault of Puligny-Montrachet uit de Bourgogne, of aan een vergelijkbare stijl uit bijvoorbeeld Australië of Nieuw-Zeeland. Wil je de wijn vooral laten aansluiten bij de frisheid van het citroensap, dan kun je ook voor een niet-houtgerijpte Chardonnay gaan, zoals een mooie Chablis Premier Cru.
Aanbevolen wijnen bij gegrilde kreeft met gesmolten boter

- Premier cru Chablis
- Van rijzende ster Dampt
36,50 per fles

- Klasse uit Elgin
- Van Master of Wine
45,00 per fles

- Luxe witte Bourgogne
- Mooi bij rijke gerechten
71,20 per fles


- Houtgerijpte Chardonnay
- Uit Nieuw-Zeeland
19,95 per fles

- Klasse uit Beaujolais
- Smaakt als Bourgogne
23,30 per fles

- Rijk wit met nieuw eiken
- Pure verleiding
15,30 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt