Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij garnalencocktail
Een klassieker voorgerecht bestaat bijna niet: de garnalencocktail. Gekookte (Hollandse) garnalen, frisse, knapperige slablaadjes en een romige cocktailsaus, uiteraard geserveerd in een coupe of martiniglas. Hoewel er diverse varianten van cocktailsaus bestaan, zijn mayonaise en ketchup meestal de basis, verder op smaak gebracht met bijvoorbeeld worcestersaus, tabasco, cayennepeper, citroen, mierikswortel en/of een scheutje cognac of whisky.
Welke wijn bij een garnalencocktail?
Tenzij je erg scheutig bent met de tabasco, cayennepeper of mierikswortel, is een garnalencocktail overwegend verfijnd, fris en romig van smaak. Kies dan ook voor een frisse, knisperende witte wijn. Deze combineert goed met de garnalen en vormt een mooi contrast met de romigheid van de saus. Witte Loire is klassiek, maar bijvoorbeeld een Spaanse Verdejo of een elegante bubbel kunnen ook prima.
Aanbevolen wijnen bij garnalencocktail


- Chablis van het zuiden
- Lekker bij mosselen
11,40 per fles

- Fris en zacht van smaak
- Goed bij Zeeuwse mosselen
11,35 per fles

- Prachtig Portugees wit
- Fris, droog & mineralig
10,80 per fles

- Klassieker uit Bourgogne
- Elegant & fruitig
19,85 per fles


- Geurig, intens & sappig
- Lekker zo of bij tapas
10,95 per fles

- Frisse Loire-Sauvignon
- Fijn bij gerookte zalm
10,40 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt