Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij gamba’s met knoflook en chilipeper
Deze populaire tapa tref je aan op menig Spaanse menukaart: gambas al ajilo, oftewel gamba’s met knoflook en chilipeper. Bepalend in dit gerecht is de uitgesproken smaak van de knoflook en de pittigheid van de pepers. Het garnalenvlees zelf is vrij delicaat en iets zoetig van smaak.
Welke wijn bij gamba’s met knoflook en chilipeper?
Qua wijnkeuze moet je vooral rekening houden met de knoflook en de pepers. Het best kun je dan ook kiezen voor een wijn met een fruitig smaakprofiel en frisse zuren. Het fruitige karakter kan de peperigheid opvangen, de frisse zuren combineren goed met de knoflook. Een schot in de roos bij gambas al ajilo is een geurige Sauvignon Blanc of Verdejo, of een fruitige droge Spaanse rosé.
Aanbevolen wijnen bij gamba’s met knoflook en chilipeper

- Prachtig Portugees wit
- Fris, droog & mineralig
10,80 per fles

- Fraaie aroma's en elegant
- Superieure kwaliteit
13,85 per fles


- Bio-rosé uit Almansa
- De perfecte borrelwijn
7,20 per fles

- Origineel Catalaans wit
- Van muscat & viognier
10,45 per fles


- Geurig, intens & sappig
- Lekker zo of bij tapas
10,95 per fles

- Unieke witte Rioja
- Van lokale druiven
8,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt