Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij fruits de mer
Een plateau fruits de mer is altijd een feest op tafel. Verdiepingen vol heerlijkheden uit de zee, geserveerd met verse citroen en diverse dipsausjes. Natuurlijk kun je eindeloos variëren met de schaal- en schelpdieren op het plateau, maar een aantal klassieke kandidaten zijn oesters, alikruiken, scheermessen, wulken, mosselen, venusschelpen, garnalen, langoustines en kreeft. Hoewel de zeevruchten onderling van smaak verschillen, hebben ze met elkaar gemeen dat ze een uitgesproken zilte smaak hebben. De schaal- en schelpdieren zelf zijn iets zoetig en delicaat van smaak.
Welke wijn bij fruits de mer?
Het zilte aspect van fruits de mer is het belangrijkste om rekening mee te houden. Om de zoute smaak goed aan te kunnen, heb je een smaakvolle wijn met frisse zuren nodig. Wijnen met een mineralig karakter combineren erg goed, houtgerijpte wijnen passen niet zo goed bij de zilte smaken. De beste keuze is een goed droge, uitgesproken frisse witte wijn. De klassieke partners voor fruits de mer zijn Chablis, Muscadet of Picpoul, of natuurlijk – als je het echt serieus wilt aanpakken – Champagne.
Aanbevolen wijnen bij fruits de mer
- Chablis van het zuiden
- Lekker bij mosselen
11,40 per fles
- Fris en zacht van smaak
- Goed bij Zeeuwse mosselen
11,35 per fles
- Grootse Petit Chablis
- Strak, fris, mineralig
20,50 per fles
- Ambachtelijke topwijn
- Echte liefhebberchampagne
78,40 per fles
- Fris & opwekkend
- Zalig bij sardines
9,95 per fles
- Verfijnde bio-Bergerac
- Heerlijk bij schelpdieren
10,80 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt