Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij entrecote
Entrecote is rood rundvlees met een intense smaak en een stevige structuur. In boter gebakken wordt de smaak iets romiger, in olie wat strakker. Saus en bijgerechten beïnvloeden de smaak van het vlees en de stijl van het hele gerecht.
Welke wijn bij entrecote?
Bij de intense smaak van gebakken of geroosterd rood vlees als entrecote doet een krachtige rode wijn met een stevige structuur het altijd goed. Met mooie, evenwichtige wijnen van grote druiven als cabernet sauvignon, syrah, sangiovese en tempranillo zit je zeker safe.
Denk aan Médoc, Cornas, Brunello di Montalcino en Ribera del Duero. Combineer je de entrecote met kruidenboter, dan wordt het geheel wat smeuïger en zachter en doet een volle wijn met wat meer souplesse het net iets beter, bijvoorbeeld Vacqueyras of Vino Nobile di Montepulciano. Serveer je er – op z’n Frans – heel klassiek een béarnaisesaus bij, kies dan een wat rijpere wijn. Bijvoorbeeld een oudere Pauillac of een Rioja Reserva.
Wie heel perfectionistisch te werk wil gaan, kan de gaarheid onder de loep nemen. Kies bij bleu (bijna rauw) en saignant(rood) de jongere versies van bovengenoemde wijnen, dus eerder een crianza dan een reserva. Schenk bij à point (rosé tot half doorbakken) en bien cuit (doorbakken) de rijpere en oudere soorten.
Aanbevolen wijnen bij entrecote
- Vol en krachtig
- Mooi bij pittig rundvlees
27,20 per fles
- Vol en zacht van smaak
- Perfect bij rund of lam
43,70 per fles
- Excellente Brunello
- Scoort uitzonderlijk
64,70 per fles
- Verfijnd & complex
- Mooi bij lam of wild
16,65 per fles
- Prachtige Haut-Médoc
- Kleinschalige productie
21,80 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt