Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij coquilles met beurre blanc
Coquilles Saint-Jacques of sint-jakobsschelpen zijn schelpdieren die meestal als voorgerecht worden gegeten. In de schelp, waarin hij soms ook wordt opgediend, zit wit visvlees met daaraan een oranje stukje: dat is de kuit. De smaak van verse coquilles is verfijnd, licht zoetig en een beetje zilt. Het visvlees heeft een mooie, stevige structuur en valt in je mond mals en sappig uiteen, tenzij hij te lang op het vuur heeft gestaan. Dan wordt hij taai. Daarom worden coquilles kort gebakken of geroosterd.
Welke wijn bij coquilles met beurre blanc?
Het zoetige smaakje van de coquille haal je naar boven met een klein beetje zuur. Dat kan in het gerecht zitten, maar ook in de wijn. Coquille werkt wonderbaarlijk goed met veel verschillende wijnen. Het is maar net welke component van de coquille je een accent wilt geven. Als je de ziltige kant wilt benadrukken, kies je voor een droge ‘kustwijn’ die ook iets zilts heeft, zoals Manzanilla, Muscadet en Albariño. Het zoetje in het visvlees maak je extra verleidelijk met wijnen van geurige druivenrassen als grüner veltliner, sauvignon blanc, pinot gris en viognier. Ga je voor het vetje van de beurre blanc of een romige saus? Kies dan een droge wijn met een rondere structuur, bijvoorbeeld van chardonnay of grenache blanc.
Aanbevolen wijnen bij coquilles met beurre blanc
- Klasse uit Stellenbosch
- Romig & intens
13,60 per fles
- Vinho Verde op z’n best
- Heerlijk bij seafood
13,75 per fles
- Biologisch & verfijnd
- Mooi bij asperges
15,40 per fles
- Prachtige Pinot Gris
- Van jong talent Winter
9,85 per fles
- Fris en zacht van smaak
- Goed bij Zeeuwse mosselen
11,35 per fles
- Knipoog naar Condrieu
- Weelderig en fruitig
13,85 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt