Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij coq au vin
Coq au vin is een klassieke, middelzware Franse stoof van onder andere kip, gerookt spek, champignons, ui én wijn. Die wijn kan rood, wit of 'geel' zijn. In de Bourgogne en Beaujolais wordt er rode wijn gebruikt, in de Elzas witte en in de Jura de eigen specialiteit: vin jaune, een gelige wijn die net als Sherry onder een gistlaagje heeft gerijpt.
Welke wijn bij coq au vin?
Coq au vin is een middelzwaar gerecht met een frisse, tikkeltje kruidige en 'wijnige' smaak. Gebruik je rode wijn, dan wordt het geheel wat aardser en voller, bij wit iets lichter en fruitiger. In het algemeen geldt dat de wijn die in het gerecht gaat, er ook uitstekend bij past. Voor rood zijn dat traditioneel Pinot Noir uit de Bourgogne en een Cru du Beaujolais, maar Spätburgunder, Pinot Noir d'Alsace, Côte du Rhône, middelzware Grenache of Cinsault kunnen ook. Bij een witte coq au vin zijn Pinot Blanc, Weissburgunder, Grüner Veltliner (Smaragd) en Chardonnay zonder veel houtrijping de aangewezen wijnen.
Aanbevolen wijnen bij coq au vin

- Sublieme Spätburgunder
- Buitengewoon verfijnd
16,20 per fles

- Zuiver en vol fruit
- Verleidelijk lekker
20,40 per fles

- Elegant en fris
- Prachtig bij gevogelte
29,20 per fles


- Luxe wit uit Duitsland
- Mooi bij vis of gevogelte
17,35 per fles


- Oostenrijkse Premier Cru
- Krachtig & verfijnd
23,85 per fles


- Fris, vol en milddroog
- Heerlijk bij vis
12,70 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt