Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij chateaubriand
Chateaubriand is de naam van een beroemd vleesgerecht uit de Franse haute cuisine. Het bestaat uit een flink stuk mals vlees (meestal voldoende voor twee of meer personen), gesneden uit het midden van de runderhaas. Het vlees wordt rosé gebraden en klassiek geserveerd met bearnaisesaus.
Welke wijn bij chateaubriand?
De ideale wijn bij een krachtig vleesgerecht als chateaubriand voldoet aan de volgende criteria: hij is droog, heeft voldoende body, complexiteit en structuur (tannine) voor bij de stevigheid van het vlees. Ook heeft hij voldoende frisse zuren om tegenwicht te bieden aan het vet van het vlees (en om mee te kunnen met het zuur van de bearnaisesaus). Een wijn die perfect aan deze criteria voldoet en dus een geliefde kandidaat is, is Cabernet Sauvignon, bijvoorbeeld uit Bordeaux, Bolgheri of Californië. Een stevige Argentijnse Malbec of Chileense Carmenère past ook goed, evenals een premium Zinfandel van oude stokken. Italiëliefhebber? Probeer dan een mooie Nebbiolo uit Piemonte, Sangiovese uit Toscane of een rode Etnawijn.
Aanbevolen wijnen bij chateaubriand

- Elegantie uit Piemonte
- Ragfijn & intens
31,45 per fles

- Icoonwijn uit Californië
- Zinfandel field blend
66,90 per fles

- Iconische Super Tuscan
- Van legende De Marchi
117,20 per fles

- Vol, krachtig en zwoel
- Uitstekend bij rundvlees
23,20 per fles

- Vol en krachtig
- Mooi bij pittig rundvlees
27,20 per fles

- Luxe rode Bolgheri
- Toscaanse Bordeauxstijl
32,30 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt