Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij zwaardviscarpaccio
Zwaardvis is een stevige, vlezige vis, net als bijvoorbeeld tonijn. De vis wordt veel gegeten in Zuid-Italië – je ziet ‘m daar op de kaart staan als pesce spada. Je kunt ‘m prima bakken of grillen, maar als ‘carpaccio’ is ‘ie ook heerlijk. De vis wordt in dit geval rauw en flinterdun gesneden geserveerd, met citroensap en een goede olijfolie. Soms worden er bijvoorbeeld roze peperkorrels, kappertjes, groene kruiden of wat blaadjes rucola toegevoegd om het gerecht extra op smaak te brengen.
Welke wijn bij carpaccio van zwaardvis?
Qua wijn is de rauwe vis het belangrijkst om rekening mee te houden. Het best past er een wijn bij die droog is en geen tannines bevat – dit levert een metalige smaak op in combinatie met de rauwe vis. Verder mag de wijn wel smaakvol zijn en body hebben, zwaardvis is immers een stevige vis. Maar het moet ook weer geen te volle, krachtige wijn zijn, het gaat om een delicaat, fris gerecht. Zuid-Italiaanse wijnen als Fiano, Greco of Falanghina werken goed, maar bijvoorbeeld een verfijnde Gavi di Gavi of een droge, smaakvolle rosé passen ook prima.
Aanbevolen wijnen bij zwaardviscarpaccio

- Verfijnd & mineralig
- Prachtig bij (zwaard)vis
25,30 per fles


- Elegant & fruitig
- Mooi bij gegrilde vis
10,70 per fles

- Falanghina uit Campanië
- Aromatisch & sappig
13,95 per fles

- Klassiek Italiaans wit
- Van 100% cortese
15,90 per fles

- Vol, fris en krachtig
- Uitstekende maaltijdrosé
26,35 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt