Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij ossenhaascarpaccio
Carpaccio zie je vandaag de dag in vele gedaanten op menukaarten voorbijtrekken: van biet of tomaat tot tonijn en coquilles… De oervariant blijft echter toch carpaccio van dungesneden runderlende. Het gerecht werd bedacht door Giuseppe Cipriani, die het vernoemde naar de schilder Carpaccio. In originele vorm werd het dungesneden rundvlees geserveerd met een saus op basis van mayonaise. Tegenwoordig wordt het gerecht vaak verder op smaak gebracht met ingrediënten als Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitten, citroen, kappers of artisjokharten.
Welke wijn bij carpaccio van ossenhaas?
Hoewel je qua wijn wellicht geneigd bent onmiddellijk aan rood te denken bij rood vlees, kan wit ook prima. Carpaccio is een verfijnd gerecht, met frisse aspecten als het met citroen of kappers geserveerd wordt. Ga voor de mooiste combinatie dus óf voor wat rijker wit, óf wat lichter rood. Een smaakvolle mousserende wijn of wat vollere rosé kan ook goed.
Aanbevolen wijnen bij ossenhaascarpaccio


- Elegant & fruitig
- Mooi bij gegrilde vis
10,70 per fles

- Fruitig, vol en mild
- Lekker bij pasta of stoof
16,90 per fles

- Dé bubbel van Italië
- Romig & zacht
33,40 per fles

- Verfijnd & mineralig
- Prachtig bij (zwaard)vis
25,30 per fles

- Toscaanse icoonwijn
- Het summum van finesse
Van 28,85 voor 25,95

- Italiaanse bestseller
- Top bij vitello tonnato
10,30 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt