Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij cannelloni met spinazie en ricotta
Cannelloni is een holle pasta die je vult en waarmee je vervolgens een pittige ovenschotel maakt. Zo’n gegratineerd, smeuïg gerecht heeft altijd iets comfortabels, ongeacht de vulling. Met spinazie en ricotta krijgt de cannelloni een heerlijk fris en groen accent.
Welke wijn bij cannelloni met spinazie en ricotta?
De rinse, romige smaak en zachte structuur van de cannelloni vragen om een ronde wijn. Als je voor wit gaat, zijn Soave, Lugana, Pinot Bianco/Pinot Blanc, Gavi en Vermentino/Rolle aanraders, omdat in deze wijnen frisheid en souplesse ook mooi samenkomen. Kies je voor rood, neem er dan een met fruitige zuren en zo min mogelijk tannine. De tannine versterkt namelijk met het stroeve van de spinazie, waardoor de combinatie bitter wordt. Met rijpe Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland, Chili en Languedoc voorkom je dat probleem. Ook passend en leuk: een volfruitige rosé.
Aanbevolen wijnen bij cannelloni met spinazie en ricotta

- Soave van topkwaliteit
- Zalig bij pasta vongole
21,20 per fles

- Elegante rode Veneto
- Perfect bij pizza
Van 12,30 voor 10,95


- Stevige Pinot Noir
- Uit Martinborough
19,50 per fles

- Verleidelijke Veneto
- Mooi bij vis of wit vlees
Van 15,30 voor 13,70

- Klassiek Italiaans wit
- Van 100% cortese
15,90 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt