Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij calamares
Het ultieme vakantiegevoel: zon, zee en calamares, oftewel gefrituurde inktvisringen. Het inktvisvlees is mild en iets zoet van smaak, het frituren maakt het heerlijk knapperig en vet. De ringen worden vaak geserveerd met een romige mayonaise en vers citroensap om de smaak op te halen.
Welke wijn bij calamares?
Qua wijnkeuze heb je vele opties. Gezien het mediterrane karakter van het gerecht, liggen Italiaanse, Spaanse en Portugese wijnen voor de hand. Let er wel op dat je een frisse, sappige wijn selecteert: de frisse zuren zijn hard nodig om tegenwicht te bieden aan het vetgehalte van de calamares. Wit werkt goed, denk bijvoorbeeld aan Vinho Verde, Verdejo of Pinot Grigio. Ook rosé kan prima en zelfs rood behoort tot de opties, mits fris en licht (richting Valpolicella of Beaujolais). Ook mousserende wijn is ideaal: de bubbels hebben een mooi schonend effect.
Aanbevolen wijnen bij calamares

- Geweldige witte wijn
- Origineel en spatzuiver
12,40 per fles

- Verfijnd, droog en zacht
- Uitstekend als aperitief
9,50 per fles

- Fris & opwekkend
- Zalig bij sardines
9,95 per fles


- Geurig, intens & sappig
- Lekker zo of bij tapas
10,95 per fles


- Ons favoriete zomerrood
- Opwekkend & verfijnd
9,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt