Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij cabrales
Cabrales is een blauwe kaas die uit meer melksoorten kan bestaan, namelijk die van het schaap, de geit en/of de koe. De dieren grazen in het Picos de Europa-gebergte in Spanje. De betere kwaliteit zit traditioneel in esdoornblad verpakt. Cabrales heeft een pittige, mineralige, soms wat metalige smaak waarin je ook noot- en houttonen van het esdoornblad proeft.
Welke wijn bij cabrales?
Bij zo’n pittige blauwschimmelkaas doet fruitig zoet het altijd goed. Bijvoorbeeld een ruby-type Port als LBV, een Banyuls uit Zuid-Frankrijk, Black Muscat uit Californië of Mavrodaphne uit Griekenland. Dit is een kaasje dat ook zeker de complexiteit van een ‘edelgerotte’ witte wijn aankan, bijvoorbeeld Sauternes of Riesling (beeren)auslese. Liever gewoon rood? Ga dan voor een volle, soepele Shiraz uit Australië of Zuid-Afrika.
Aanbevolen wijnen bij cabrales

- Krachtig en volzoet
- Bij pâté of chocolade
12,95 per fles

- Briljante Barossa
- Overtreft z’n prijs!
17,60 per fles

- Volzoete witte wijn
- Erg lekker bij gebak
16,50 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt