Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij bouillabaisse
Bouillabaisse is een rijk gevulde vissoep die zijn lange geschiedenis niet als soep begon. Oorspronkelijk bestond het restjesgerecht uit verschillende soorten gekookte vis waarover het kooknat werd geschept. In Marseille – waar bouillabaisse vandaan komt – wordt hij soms nog zo opgediend, maar de moderne, rijkere versie heeft meer fans. Dan hebben we het over een goed gevulde soep met witvis, mosselen, garnalen, tomaat, venkel, ui, knoflook, laurier en peterselie. Daarbij eet je geroosterd stokbrood besmeerd met rouille: een pikante 'knoflookmayonaise'.
Welke wijn bij bouillabaisse?
Opwekkende witte wijnen met inhoud en body liften de frisse kant van het gerecht en houden stand naast de krachtige smaak. Die wijnen kunnen overal vandaan komen. Albariño en Godello uit het noordwesten van Spanje, witte Douro en Dão, Zuid-Italiaanse wijnen van carricante, fiano en grillo, Grieks wit, wijn van Santorini, Sémillon uit Australië of Zuid-Afrika, Chardonnay: ze voelen zich allemaal thuis bij de Franse vissoep. En natuurlijk kan een kruidige, droge rosé – bij voorkeur uit de Provence zelf – ook. Die schenken ze er in Marseille steevast bij.
Aanbevolen wijnen bij bouillabaisse
- Vol, krachtig en elegant
- Bijzondere, intense wijn
25,80 per fles
- Onze Provence-bestseller
- Perfect voor de borrel
12,20 per fles
- Vol, fris en krachtig
- Uitstekende maaltijdrosé
24,20 per fles
- Verrassend wit uit Nemea
- Geurig & opwekkend
10,95 per fles
- Sappige witte biowijn
- Top bij rode mul
12,40 per fles
- Verrukkelijke Vermentino
- Mooi bij schelpdieren
14,50 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt