Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij beef wellington
Dit beroemde gerecht uit de Britse keuken is een waar feestmaal. Het bestaat uit een mooi stuk ossenhaas dat rondom bedekt wordt met (ganzenlever)paté en duxelles (fijngehakte paddenstoelen met sjalot en kruiden), en vervolgens omwikkeld met parmaham en bladerdeeg. Het geheel wordt gegaard in de oven en blijft idealiter mooi rood vanbinnen.
Welke wijn bij beef wellington?
Van belang voor de wijn zijn in de eerste plaats de smaak van het rode vlees en daarnaast de aardse smaak van de paddenstoelen en de rijke, boterige smaak van het bladerdeeg. Een klassieke combinatie bij beef wellington is dan ook een mooie, wat krachtigere Pinot Noir uit de Bourgogne. Bordeaux kan ook goed; ga bijvoorbeeld voor een mooie Saint-Émilion of Pomerol. Een niet te zware Syrah uit de Noord-Rhône of een mooi gerijpte Barbaresco of Barolo zijn ook uitstekende opties. Liever Nieuwe Wereld? Probeer dan bijvoorbeeld eens een mooie Nieuw-Zeelandse Pinot Noir.
Aanbevolen wijnen bij beef wellington

- Vol, krachtig en complex
- Lekker bij zachte kaas
32,65 per fles

- Rond, vol en fris
- Bij parelhoen, lam & kalf
74,00 per fles


- Nieuw-Zeelandse Pinot
- Uit Martinborough
26,95 per fles

- Briljante Saint-Émillion
- Luxe en houtgerijpt
26,95 per fles

- Nebbiolo op z’n mooist
- Kracht én finesse
36,60 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt