Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij aubergine met parmezaan
Het is een van de klassiekers uit de Zuid-Italiaanse keuken en het ultieme comfort food: melanzane alla parmigiana, oftewel aubergine met parmezaan uit de oven. De hoofdingrediënten van dit zalige gerecht zijn aubergine, tomaat, mozzarella en – what’s in a name – parmezaanse kaas. Natuurlijk ontbreken ook andere typisch Italiaanse smaakmakers niet, zoals knoflook, gedroogde oregano, verse basilicum, een heleboel olijfolie en wellicht een slokje rode wijn. Hoe dan ook is het een rijk gerecht, met veel olie.
Welke wijn bij aubergine met parmezaan?
Qua wijn kun je bij de melanzane veel kanten op. Je kunt voor vollere, rijpere rode wijnen gaan om aan te sluiten bij het stevige karakter van het gerecht. Maar je kunt ook contrasteren door een sappige, frisse rode wijn te kiezen; het frisse zuur schoont de mond mooi op van al het vet. Liever wit? Kan ook! Ga voor een smaakvolle, maar niet te fruitige variant. Voor de perfecte wijn-spijscombinatie is een Zuid-Italiaanse wijn natuurlijk de beste optie.
Aanbevolen wijnen bij aubergine met parmezaan


- Goed bij pasta of pizza
- fruitig, vol & zacht
11,80 per fles

- Zachte stijl Aglianico
- Van vulkanische bodem
15,50 per fles

- Kracht én elegantie
- Van Etna-grootheid
25,40 per fles
- Origineel wit uit Puglia
- Mooi bij gegrilde vis
9,90 per fles

- Siciliaanse klassieker
- Mild & kruidig
12,40 per fles

- Rijpe Negroamaro-blend
- Uit Salice Salentino
9,20 per fles

- Rijpe Negroamaro-blend
- Uit Salice Salentino
Van 9,20 voor 7,95
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt