Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij groene asperges met eikruim en oijfolie
Groene asperges smaken echt anders dan witte: groener en frisser. Rauw zijn ze al lekker, maar door ze te blancheren of kort te roosteren worden ze iets zoeter, zonder hun knapperigheid te verliezen. De olijfolie maakt dit gerecht ronder en filmender, het eikruim geeft het iets meer hartigheid.
Welke wijn bij groene asperges met eikruim en olijfolie?
Dit aspergegerecht smaakt vooral fris en licht pittig. Droge wijnen met een verfrissend zuurtje zijn de beste begeleiders. Alle tinten zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Albario, droge rosé, Dolcetto, Gamay, Spätburgunder of een lichte Sangiovese. Droge mousserende wijnen, bijvoorbeeld uit Limoux, pakken de smaken van de asperges ook prima op. Met een witte wijn van Nederlandse bodem, bijvoorbeeld een Müller-Thurgau, werkt de combinatie eveneens goed.
Aanbevolen wijnen bij groene asperges met eikruim en oijfolie


- Chiaretto met klasse
- Elegant & fruitig
9,95 per fles

- Beeldschone bio-Chianti
- Met een vleug eiken
13,95 per fles

- Heerlijk smeuïg en rond
- Verfijnde klasse!
16,40 per fles

- Krachtig en droog
- Als aperitief en bij vis
19,20 per fles

- Breed inzetbaar
- Typische Markenwijn
9,95 per fles

- Verfijnd Galicisch wit
- Mooi bij gegrilde vis
16,50 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt