Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij asperges à la flamande met beenham
Asperges op z’n Vlaams is wel zo’n beetje de meest klassieke bereidingswijze van asperges. De witte asperges, als het even kan vers gestoken, worden in dit geval beetgaar gekookt en geserveerd met (een mimosa van) gekookt ei, een rijke botersaus en gehakte peterselie. Hoewel er natuurlijk diverse combinaties mogelijk zijn, worden asperges à la flamande vaak geserveerd met beenham.
Welke wijn bij asperges met beenham?
Bepalend voor de wijnkeuze zijn de vegetale smaak van de asperges en de milde, romige smaken van de garnituren. Wijnen die daar goed bij passen zijn fris, maar ook mild en rond van karakter. Usual suspect is natuurlijk Pinot Blanc uit de Elzas. Ook de Duitse variant Weissburgunder of Pinot Bianco uit Alto Adige zijn heerlijk bij dit gerecht. Andere Noord-Italianen, bijvoorbeeld uit de Veneto of Friuli, zijn ook aanraders. Aanhaken bij de romigheid? Kies dan een lekker boterige Chardonnay. Liever wat frisser? Ga dan voor een fruitige (maar wel droge) stijl Riesling.
Aanbevolen wijnen bij asperges à la flamande met beenham


- Geliefde witte Veneto
- Monte del Frà-klassieker
14,20 per fles


- Luxe wit uit Duitsland
- Mooi bij vis of gevogelte
17,35 per fles


- Fris, vol en milddroog
- Heerlijk bij vis
12,70 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt