Les Généreux is een organisatie van samen importerende
kwaliteitswijnhandelaren verspreid over heel Nederland

Wereld Wijnen

Wijnbericht

Wijnvriend verovert Wassenaar

De bekende wijnspeciaalzaak 'Marius, jouw wijnvriend' heeft zijn eerste stappen buiten het hippe Haagse Zeeheldenkwartier gezet met een vestiging in Wassenaar.

Voor ondernemer Marius van der Vliet gaat daarmee een droom in vervulling. Zijn etablissement in de Piet Heinstraat is inmiddels voor de vierde keer op rij bekroond tot beste wijnspeciaalzaak van Nederland en nu gaat hij het lommerrijke villadorp proberen te veroveren met een assortiment van meer dan vijfhonderd verschillende wijnen. "We hebben een fantastische plek gevonden in de Van Hogendorpstraat recht tegenover Luciano, de beste ijssalon van Nederland", verteld de 36-jarige vinoloog trots. "De uitstraling is hetzelfde als hier in Den Haag, maar net iets strakker en met 140 vierkante meter veel groter."

Aan het succes van de Hagenaar lijkt geen einde te komen. Op tal van feestjes en evenementen wordt trots gepronkt met producten uit het rijke assortiment van de wijnvriend. Hij doet het allang niet meer alleen, een heel team met goed opgeleide specialisten helpt hem bij de verkoop in zijn winkel, de vele proeverijen en cursussen.

En dan te bedenken dat het voor Van der Vliet in 2004 allemaal een stuk simpeler begon: "Met een busje reed ik naar de Provence in Frankrijk om roséwijnen in te slaan. Met gekoelde flessen en glazen ging ik naar de oprijlanen van villa's in Wassenaar om bewoners te laten proeven. Met succes, want aan het einde van de avond was ik iedere keer door mijn hele voorraad heen."

Adres

Van Hogendorpstraat 16 C, 2242 KZ Wassenaar
Tel.: +31 70 511 8530
E-mail: wassenaar@jouwwijnvriend.nl
Website: www.jouwwijnvriend.nl

Openingstijden wijnhandel:
Dinsdag t/m Vrijdag 10.00 tot 18:00 uur
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
Zondag en Maandag gesloten

terug naar overzicht