Les Généreux is een organisatie van samen importerende
kwaliteitswijnhandelaren verspreid over heel Nederland

Wereld Wijnen

Wijnbericht

Twentsch Wijnhuis

Vasse is een charmant klein dorp net ten noorden van Tubbergen, in Twente. Aan de Denekamperweg vind je hier het Twentsch Wijnhuis, in een pittoresk pand uit 1928 dat nog volledig intact is.

De winkel bestaat uit drie kamers waar inmiddels zevenhonderd soorten wijnen te verkrijgen zijn. De favorieten van het Twentsch Wijnhuis zijn Duitse wijnen. De Riesling bijvoorbeeld blijft een uitblinker op het gebied van veelzijdigheid en finesse en de Duiste Spätburgunders zijn een goed alternatief voor rode Bourgonge. Je kunt altijd proeven van de Duitse en andere wijnen als je dat wil: elke week staan er meer dan veertig wijnen op de proeftafel. Zo kun je zelf je favorieten selecteren.

Sinds 2006 wordt er ook een bijzondere wijn- en spijsproeverij georganiseerd op Landgoed Singraven bij Denekamp. Hier presenteren twaalf klasserestaurants en wijnboeren dan gerechtjes en wijnen. Veel horecazaken werken ook daarbuiten graag samen met het Twentsch Wijnhuis; heel wat restaurants hebben hun wijnen op de kaart staan.

Adres

Denekamperweg 148, 7661 RL Vasse
Tel: 0541-680279 / Fax: 0541-514161
Website: www.twentschwijnhuis.nl
E-mail: info@twentschwijnhuis.nl

Openingstijden:
Dinsdag tot en met vrijdag 13.30 uur - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 uur - 17.00 uur

Routebeschrijving

Neem op de A30 afrit 30 richting Almelo-Zuid, naar de N349 richting Oostmarsum. Blijf de N349 volgen, die afbuigt en achtereenvolgens Henriette Roland Holstlaan, Nijreessingel en Sluitersveldssingel heet. Sla dan links af, op de Noordegraafsingel (N746). Ga rechtdoor over een rotonde en dan links op de N343 (Tubbergeresweg). Sla dan rechts de Manderveenseweg in. Op de rotonde neem je de eerste afslag, dit is de Denekamperweg.


terug naar overzicht