Les Généreux is een organisatie van samen importerende
kwaliteitswijnhandelaren verspreid over heel Nederland

Wereld Wijnen

Wijnbericht

Wijnkoperij Huub Oostendorp

In het oude centrum van Schoonhoven staan verschillende panden van meer dan driehonderd jaar oud. In één van deze charmante historische gebouwen is Wijnkoperij Huub Oostendorp gevestigd. Al sinds 1882 vind je op deze plaats een slijterij en wijnhandel, waarvan Huub Oostendorp in 1982 - honderd jaar later - de trotse eigenaar is geworden.

Dit is een oude winkel, boordevol charme en met de sfeer van lang vervlogen tijden. Er hangt een soort van gezellige stoffigheid en je moet de flessen de juiste lichtinval geven om het etiket te kunnen lezen. Het assortiment bestaat uit zo'n 750 verschillende wijnen, 200 whisky's en 150 ports. Daaronder onbekende wijnen, dure wijnen maar ook zacht geprijsde flessen voor elke gelegenheid. De meeste wijnen komen direct van de wijnboer naar de koperij.

In de sfeervolle winkel worden ook proeverijen georganiseerd. Iedere vrijdag en zaterdag staan er verschillende wijnen open op de proeftafel, waarbij je van Huub of een zijn medewerkers advies krijgt. Tevens verzorgt de wijnkoperij relatiegeschenken voor bedrijven en levert wijnen aan diverse restaurants in de regio. Een bezoek aan deze stijlvolle zaak is beslist de moeite waard.

Adres

Albrecht Beijlinggracht 44, 2871 SC Schoonhoven
Tel: 0182 - 382566 / Fax: 0182 - 381350
E-mail: huub@oostendorpwijnen.nl
Website: www.oostendorpwijnen.nl

Openingstijden wijnhandel:
Maandag: 13.30 - 18.00 uur
Dinsdag t/m Donderdag: 08:30 tot 18:00 uur
Vrijdag: 8.30 - 21.00 uur
Zaterdag: 9.00 - 17.00 uur


Routebeschrijving

Vanuit Rotterdam of Gouda: rijd door Bergambacht richting Schoon hoven. Wanneer je het bord 'Schoonhoven' passeert, ga je bij de eerste rotonde rechtdoor. Bij de tweede rotonde ga je rechtsaf. Je steekt het Stationsplein over en rijdt rechtdoor de Koestraat in. Na 50 meter zie je aan de rechterkant op de hoek de winkel van Huub Oostendorp. Daar vind je voldoende parkeergelegenheid.

Vanuit Utrecht: wanneer je het bord 'Schoonhoven' passeert, ga je bij de eerste rotonde rechtsaf. Bij de tweede rotonde ga je linksaf. Steek het Stationsplein over; zie verder hierboven.


terug naar overzicht