Les Généreux is een organisatie van samen importerende
kwaliteitswijnhandelaren verspreid over heel Nederland

Wereld Wijnen

Wijnbericht

Wijnhandel van Krimpen

De Amsterdamse wijk de Pijp is zo'n beetje wat het Quartier Latin is in Parijs: een gezellige en levendige buurt waar levensgenieters graag vertoeven. Hier vind je Wijnhandel Van Krimpen, al jaren een begrip. Dit is één van de meest gespecialiseerde wijnwinkels in Amsterdam, met een uitgebreide collectie wijnen uit de hele wereld.

Wijnhandel Van Krimpen heeft een eigen Chianti huis, Tenuta Villa Trasqua in Sienna, dat tijdens de Wine & Spirits Competition 2008 in Londen de gouden medaille heeft gewonnen met zijn top cuvée. Een hele prestatie en het bewijs dat je voor de beste Chianti bij Van Krimpen moet zijn.

Twee keer per jaar wordt er een grote assortimentsproeverij georganiseerd, in het voor- en in het najaar. Dan worden de beste wijnen klaargezet om te proeven, samen met exclusieve hapjes. Verder vinden er ook regelmatig kleine proeverijen plaats, altijd afgestemd op de seizoenen of op bijpassende gerechten en met uitleg over de verschillende wijngebieden.

Adres

Frans Halsstraat 67, 1072 BM Amsterdam
Tel: 020 - 6716130 / Fax: 020 - 6751603
E-mail: info@vankrimpen-wijn.nl
Website: www.vankrimpen-wijn.nl

Openingstijden wijnhandel:
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 09.30 - 18.30 uur
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

Routebeschrijving

De Frans Halsstraat ligt in de Pijp, in het zuiden van Amsterdam, parallel aan de Hobbemankaai.


terug naar overzicht

Art of Wines

Een jong bedrijf met, uiteraard, een passie voor wijn en de missie om de bedoelingen en de bezieling van de wijnboer zo goed mogelijk aan de klanten over te brengen: dat is The Art of Wines. Om in die taak te slagen kiezen de mensen van The Art of Wines er bewust voor om samen te werken met kleinschalige wijnproducenten. Dat levert eerlijke en met toewijding gemaakte wijn op, die dikwijls maar in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar is.

Door dit beperkte volume is het voor ketens niet zo interessant om samen te werken met deze kleinschalige producenten; veel van de wijnen die je bij The Art of Wines vindt, worden exclusief geïmporteerd. Als klant ben je verzekerd van een zorgvuldig gemaakte en unieke wijn.

Het aanbod bij The Art of Wines is uitgebreid en een groot aantal wijnlanden is vertegenwoordigd, in alle prijsklassen. En ook wie meer wil doen dan de beste wijn kopen om thuis van te genieten, is hier aan het juiste adres: er worden workshops georganiseerd die kunnen worden afgestemd op de groep deelnemers en er vinden proeverijen plaats waar producenten aanwezig zijn die hun wijnen voorstellen.

Adres

A.J. Ernststraat 665-A1, 1082 LG Amsterdam
Tel: 020 - 6446767 / Fax: 020 - 6445828
E-mail: info@theartofwines.nl
Website: www.theartofwines.nl

Routebeschrijving

The Art of Wines ligt in de Amsterdamse wijk Buitenveldert, tussen de Zuidas (ring A10) en Amstelveen en op 150 meter van het winkelcentrum Groot Gelderlandplein en het postkantoor. De Arent Janszoon Ernststraat is met de auto en met het openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar. Je kunt voor de deur parkeren.